09 Ιαν 2021

9 Ιανουαρίου 2021 - Ανακοίνωση ΠΑΣΥΨΥ σχετικά με τα νέα μέτρα για τη καταπολέμηση της πανδημίας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ακολούθως της συνάντησης της Διυπουργικής Επιτροπής και σχετικά με τα νέα μέτρα που έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας, τα οποία θα ισχύσουν από τις 10 Ιανουαρίου στις 05:00 π.μ., οι ψυχολόγοι μπορούν να συνεχίσουν την εξάσκηση των καθηκόντων τους καθώς συγκαταλέγονται μέσα στους επαγγελματίες υγείας.

Νοείται ότι χρειάζεται να τηρούνται τα πρωτόκολλά όσον αφορά τις αποστάσεις. Για τη προστασία των πελατών σας αλλά και τη δική σας, οι συναντήσεις σας χρειάζεται να έχουν αρκετή ώρα μεταξύ τους, και επιπρόσθετα να διευθετούνται διαδικτυακά όποτε είναι εφικτό.

Για τη μετακίνηση σας στο και από το γραφείο χρειάζεται να έχετε μαζί σας το Εντυπο Α, έντυπο το οποίο συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον εργοδότη σας ή από εσάς στη περίπτωση που είσαστε αυτοεργοδοτούμενη/ος.

Προς ενημέρωση των πελατών σας:

Χρειάζεται να αποστέλλουν μήνυμα διακίνησης για κάθε επίσκεψη στο ψυχολόγο στον αριθμό 8998. Οι επιλογές για μηνύματα ισχύουν όπως και στη προηγούμενη καραντίνα. Στη περίπτωση επίσκεψης σε ψυχολόγο μπορούν να συμπληρώσουν την επιλογή 1 ή 8. Εναλλακτικά, στη περίπτωση που η αποστολή μηνύματος δεν είναι εφικτή, θα πρέπει να συμπληρώνουν το Εντυπο Β για τη μετάβαση στο ψυχολόγο κάθε φορά. Σημειώνεται πως χρειάζεται ξεχωριστό μήνυμα ή έντυπο για κάθε συνεδρίαση.

Επιπλέον, ο ψυχολόγος χρειάζεται να ετοιμάζει βεβαίωση, στην οποία θα αναγράφεται η μέρα, ώρα της συνάντησης με ψυχολόγο, καθώς και τη διεύθυνση στην οποία θα γίνει η συνάντηση. Η βεβαίωση αυτή θα μπορούσε να σταλεί με email, την οποία ο πελάτης θα πρέπει να έχει μαζί του στη περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία.

Μπορείτε να βρείτε τα έντυπα εδώ και απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα εδώ. Εναλλακτικά μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό 1474 για πληροφορίες σχετικά με τα καινούρια μέτρα.

Ο ΠΑΣΥΨΥ είναι στη διάθεση σας για περαιτέρω ερωτήματα.

Σχετικά

11 Οκτ 2023

10 Οκτωβρίου 2023 - Ανακοίνωση αναφορικά με παραλείψεις και αποφάσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας

Περισσότερα

09 Οκτ 2023

9 Οκτωβρίου 2023 - Συγχαρητήριος χαιρετισμός για την παρουσίαση του βιβλίου του Κλινικού Ψυχολόγου – Συγγραφέα κου Άθου Ερωτοκρίτου

Περισσότερα

07 Νοέ 2022

7 Νοεμβρίου 2022 - Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄

Περισσότερα