03 Νοέ 2022

3 Νοεμβρίου 2022 - Θέμα: Συνάντηση ΠΑ.ΣΥ.ΨΥ. με Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας

Υλοποιήθηκε η συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, στην οποία προσκλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΨΥ. Ο Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από έξι μέλη. Κατά τη συνάντηση τέθηκαν υπόψη των βουλευτών ζητήματα που αφορούν την ένταξη και της ειδικότητας των Συμβουλευτικών Ψυχολόγων στο ΓεΣΥ, η εκκρεμότητα που αφορά στην πρόσβαση στον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενούς από τους Κλινικούς Ψυχολόγους, καθώς και άλλα συναφή ζητήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση των διαδικασιών παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

Επίσης, έγινε αναφορά σε νομοθεσίες οι οποίες χρειάζονται επικαιροποίηση αναφορικά με πρόνοιες που προβλέπουν την εκπροσώπηση των ψυχολόγων σε Επιτροπές και δόθηκαν διευκρινήσεις στους βουλευτές για επιμέρους ζητήματα.

Οι βουλευτές εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και τη θετική τους στάση να συνεισφέρουν στη διεκπεραίωση των υπό συζήτηση θεμάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΨΥ. έμεινε ικανοποιημένο από την εξέλιξη της συζήτησης και συμφωνήθηκε όπως η πορεία των εν λόγω θεμάτων τεθεί εκ νέου υπό συζήτηση περί τα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2023.

Σχετικά

11 Οκτ 2023

10 Οκτωβρίου 2023 - Ανακοίνωση αναφορικά με παραλείψεις και αποφάσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας

Περισσότερα

09 Οκτ 2023

9 Οκτωβρίου 2023 - Συγχαρητήριος χαιρετισμός για την παρουσίαση του βιβλίου του Κλινικού Ψυχολόγου – Συγγραφέα κου Άθου Ερωτοκρίτου

Περισσότερα

07 Νοέ 2022

7 Νοεμβρίου 2022 - Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄

Περισσότερα