16 Ιαν 2021

16 Ιανουαρίου 2021 - Θέμα: Διαδικτυακές συνεδρίες Κλινικών Ψυχολόγων που είναι συμβεβλημένοι με το ΓΕΣΥ.

Λαμβάνοντας υπόψιν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας και έχοντας κατά νου τη σημαντικότητα της θωράκισης της ψυχικής υγείας των πολιτών, ο ΠΑΣΥΨΥ θεώρησε αναγκαία την απρόσκοπτη συνέχιση της λήψης υπηρεσιών ψυχικής υγείας όλους τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Ως εκ τούτου, στις 8 Ιανουαρίου, αιτήθηκε από τον Ο.Α.Υ. την κάλυψη από το Γε.Σ.Υ. διαδικτυακών συναντήσεων των ασθενών με κλινικό ψυχολόγο ούτως ώστε να μην παρεμποδιστεί η θεραπεία τους μεσούσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με έρευνες και τις κατευθυντήριες προτάσεις από τον Αμερικάνικο Ψυχιατρικό Σύλλογο, η τηλεδιάσκεψη μπορεί να αποβεί το ίδιο αποτελεσματική με τη συνεδρίαση δια ζώσης. Επομένως, ο ΠΑΣΥΨΥ εισηγήθηκε, εκτός από την κάλυψη των συνεδριάσεων αυτό από το Γε.Σ.Υ., όπως η αμοιβή είναι η ίδια με τη δια ζώσης αμοιβή, όπως φαίνεται πιο κάτω.

Με μεγάλη μας χαρά και ανακούφιση, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο Ο.Α.Υ. έλαβε σοβαρά υπόψιν την εισήγηση μας και ανακοίνωσε πως από τις 20 Ιανουαρίου 2021, θα προστεθούν στους καταλόγους δραστηριοτήτων των Κλινικών Ψυχολόγων διαδικτυακές ψυχολογικές παρεμβάσεις θεραπείας που αφορούν συνεδρία εξ αποστάσεως με τη χρήση τηλεπικοινωνιακών μέσων για υφιστάμενους ασθενείς.

Σχετικά

11 Οκτ 2023

10 Οκτωβρίου 2023 - Ανακοίνωση αναφορικά με παραλείψεις και αποφάσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας

Περισσότερα

09 Οκτ 2023

9 Οκτωβρίου 2023 - Συγχαρητήριος χαιρετισμός για την παρουσίαση του βιβλίου του Κλινικού Ψυχολόγου – Συγγραφέα κου Άθου Ερωτοκρίτου

Περισσότερα

07 Νοέ 2022

7 Νοεμβρίου 2022 - Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄

Περισσότερα